Nederlands Hoornisten Genootschap

In 2022 bestaat het NHG 40 jaar, dus het is weer tijd voor een feestje. Met het 25-jarig en 30-jarig bestaan hadden we festivals in het Muziekgebouw aan ‘t IJ en deze keer hebben we de Philharmonie in Haarlem (jawel bekend van Maestro) kunnen boeken. Maar het is geen feestje zonder een mooie invulling van die dagen. Daar wordt op dit moment achter de schermen hard aan gewerkt. We zijn erg blij dat we voor 27 mei de VIENNA HORNS hebben bevestigd. Voor 28 mei zijn er al veel plannen gemaakt voor lezingen, masterclasses en concerten, maar die zijn nog niet definitief bevestigd. Hieronder lees je het laatste nieuws over HOORN!

Wat we wel met zekerheid kunnen zeggen is dat er voor iedere doelgroep binnen ons genootschap veel te doen is. De vakstudenten hebben speciale masterclasses en een groot hoornensemble. De andere hoornliefhebbers kunnen eveneens deelnemen aan een groot ensemble. (Het is de bedoeling om tijdens de verschillende samenspeeldagen in maart, april en mei alvast te werken aan een ensemblestuk dat ook op 28 mei gespeeld gaat worden.) Ook kun je aan diverse workshops deelnemen en je tussendoor verlekkeren aan de hoorns op de muziekinstrumentenmarkt of aan een lekkere lunch op de grote markt van Haarlem. De dag zal afsluiten met een galaconcert in de grote zaal waarbij alle facetten van de hoorn aan bod zullen komen en waar een groot gedeelte van ons genootschap ook zich zal laten horen.

Voor leden is dit hele weekend gratis en mede om die reden dus helemaal iets om niet te willen missen. We hopen jullie allemaal, of in ieder geval de meesten dan, te mogen verwelkomen in Haarlem tijdens ons eigen jubileumfeest.

 

Inloggen

Andreas-Jungwirth.png