Nederlands Hoornisten Genootschap

Hoornisten gezocht voor opera Op Wacht

In september vindt er tijdens het 3 Oever Festival een bijzonder project plaats in Fort Pannerden: de opera Op Wacht, geschreven door componiste Eva Beunk, voor drie zangers en 33 hoorns. Meer over deze opera lees je in het artikel “Hoorngeschal in Fort Pannerden” in het april-nummer van Uijlenspieghel en in het interview met Eva Beunk in het januari-nummer. Hoornisten die willen meespelen in het orkest van 33 hoorns dat samen met hoornist Morris Kliphuis de muziek van de opera verzorgt kunnen zich hiervoor opgeven via het aanmeldformulier op de website van de opera.

Veel repetities vinden plaats op locatie in Fort Pannerden. Daarom zijn ze vaak na sluitingstijd van het museum. De repetities zijn op 23 juni (dan is ook de workshop door Morris Kliphuis), 31 augustus, 7 september en 14 september. De generale repetitie en de opening van het 3 Oever Festival zijn op 20 september, de overige voorstellingen zijn op 21 en 22 september. De tijden van repetities en concerten staan op de website. Het is de bedoeling dat je (vrijwel) alle repetities en zoveel mogelijk voorstellingen meedoet. Op het aanmeldformulier kun je aangeven of dat lukt. Mensen die alle repetities meedoen krijgen voorrang.

Deelname aan het project kost 33 euro. Dit is inclusief een workshop improvisatie door Morris Kliphuis en de mogelijkheid om te overnachten op Camping Waalstrand, in de buurt van Fort Pannerden, in het weekend van de opera. Meer informatie en aanmelden: www.opwacht.nl.

 

Inloggen

Paxman.png