Nederlands Hoornisten Genootschap

Over het NHG

PETER_JubileumNHG_027.jpg

Het Nederlands Hoornisten Genootschap is de vereniging van en voor alle hoornisten in Nederland (en natuurlijk ook voor hoornisten in België). Het NHG stelt zich ten doel het hoornspelen op alle niveaus te bevorderen. Om dat doel te bereiken organiseert het NHG regelmatig samenspeeldagen, masterclasses, proefspeltrainingen, kinderdagen enzovoorts. Daarnaast verschijnt vier maal per jaar het verenigingsblad Uijlenspieghel, met artikelen over het hoornspelen en interviews met interessante hoornisten.

Het NHG vierde in 2012 haar dertigjarig jubileum en is inmiddels uitgegroeid tot een vereniging met ruim 600 leden. Daaronder bevinden zich professionele hoornisten, conservatoriumstudenten en amateurmusici, van zeer jong tot zeer ervaren. Hoornisten die met passie hun muziek beoefenen zullen zich zonder meer thuis voelen bij het NHG. Juist door de mix van beroeps- en amateurspelers ontstaat er een hechte collegiale band.

Uijlenspieghel 2019-3 vertraagd

Door een vergissing bij de drukkerij is de vorige editie van Uijlenspieghel opnieuw gedrukt en naar de abonnees verzonden. De juiste versie, nummer 2019-3, wordt zo snel mogelijk alsnog verzonden. Onze excuses voor het ongemak!

Nog enkele hoornisten gezocht voor opera Op Wacht

In september vindt er tijdens het 3 Oever Festival een bijzonder project plaats in Fort Pannerden: de opera Op Wacht, geschreven door componiste Eva Beunk, voor drie zangers en 33 hoorns. Meer over deze opera lees je in het artikel “Hoorngeschal in Fort Pannerden” in het april-nummer van Uijlenspieghel en in het interview met Eva Beunk in het januari-nummer. Het hoorn-orkest is bijna compleet en de eerste repetitie in het fort is al geweest, maar er is nog steeds plaats voor enkele hoornisten. Wil je meespelen? Geef je dan snel op via het aanmeldformulier op de website van de opera of kijk voor meer informatie www.opwacht.nl.

Inloggen op de website

Sinds de update van deze website staat er rechtsboven een veld waar NHG leden kunnen inloggen. Momenteel is inloggen alleen nodig voor beheerders van de website (redactie en webmaster), voor gewone leden is het nog niet nodig (en ook niet mogelijk) om in te loggen! We werken aan een online versie van de NHG ledenlijst, die het voor leden eenvoudiger maakt hun eigen gegevens in te zien en te wijzigen. Als de digitale ledenlijst online gaat krijgen alle NHG leden een e-mail met hun nieuwe inloggegevens. Tot die tijd is er op deze website nog geen functionaliteit beschikbaar waarvoor ingelogd moet worden. Leden die een wijziging in hun adresgegevens willen doorgeven kunnen gebruik maken van het wijzigingsformulier.

 

Inloggen

Ricco-Kuehn.png