Nederlands Hoornisten Genootschap

Over het NHG

68454_491875560843454_1387989067_n.jpg

Het Nederlands Hoornisten Genootschap is de vereniging van en voor alle hoornisten in Nederland (en natuurlijk ook voor hoornisten in België). Het NHG stelt zich ten doel het hoornspelen op alle niveaus te bevorderen. Om dat doel te bereiken organiseert het NHG regelmatig samenspeeldagen, masterclasses, proefspeltrainingen, kinderdagen enzovoorts. Daarnaast verschijnt vier maal per jaar het verenigingsblad Uijlenspieghel, met artikelen over het hoornspelen en interviews met interessante hoornisten.

Het NHG vierde in 2012 haar dertigjarig jubileum en is inmiddels uitgegroeid tot een vereniging met ruim 600 leden. Daaronder bevinden zich professionele hoornisten, conservatoriumstudenten en amateurmusici, van zeer jong tot zeer ervaren. Hoornisten die met passie hun muziek beoefenen zullen zich zonder meer thuis voelen bij het NHG. Juist door de mix van beroeps- en amateurspelers ontstaat er een hechte collegiale band.

Hoornisten gezocht voor opera Op Wacht

In september vindt er tijdens het 3 Oever Festival een bijzonder project plaats in Fort Pannerden: de opera Op Wacht, geschreven door componiste Eva Beunk, voor drie zangers en 33 hoorns. Meer over deze opera lees je in het artikel “Hoorngeschal in Fort Pannerden” in het april-nummer van Uijlenspieghel en in het interview met Eva Beunk in het januari-nummer. Hoornisten die willen meespelen in het orkest van 33 hoorns dat samen met hoornist Morris Kliphuis de muziek van de opera verzorgt kunnen zich hiervoor opgeven via het aanmeldformulier op de website van de opera.

Veel repetities vinden plaats op locatie in Fort Pannerden. Daarom zijn ze vaak na sluitingstijd van het museum. De repetities zijn op 23 juni (dan is ook de workshop door Morris Kliphuis), 31 augustus, 7 september en 14 september. De generale repetitie en de opening van het 3 Oever Festival zijn op 20 september, de overige voorstellingen zijn op 21 en 22 september. De tijden van repetities en concerten staan op de website. Het is de bedoeling dat je (vrijwel) alle repetities en zoveel mogelijk voorstellingen meedoet. Op het aanmeldformulier kun je aangeven of dat lukt. Mensen die alle repetities meedoen krijgen voorrang.

Deelname aan het project kost 33 euro. Dit is inclusief een workshop improvisatie door Morris Kliphuis en de mogelijkheid om te overnachten op Camping Waalstrand, in de buurt van Fort Pannerden, in het weekend van de opera. Meer informatie en aanmelden: www.opwacht.nl.

51ste International Horn Symposium in Gent

Van 1 t/m 6 juli 2019 vindt het jaarlijkse symposium van de International Horn Society plaats in Gent (België). Het grootste hoornfestival ter wereld is nog nooit zo dichtbij geweest, dus reserveer die week alvast in je agenda! NHG leden die willen deelnemen en interesse hebben om gezamenlijk te reizen, of misschien zelfs een NHG-ensemble te vormen, kunnen zich melden via het speciale mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De organisatie is in handen van Rik Vercruysse en Jeroen Billiet, hoorndocenten aan de School of Arts Gent. Onder het motto “moving horns” hebben zij een gevarieerd programma samengesteld. Voor elke dag is er een ander thema gekozen, dat een aanwijzing geeft over wat je zoal kunt verwachten: “From Belgium, with Love”, “Boys Boys Boys”, “Girl Power”, “The Band” en “Next Generation”. Er zijn masterclasses, workshops, lezingen en natuurlijk heel veel recitals en (lunch)concerten. Lees hieronder meer over het programma, of kijk op de website van het symposium voor alle gedetailleerde informatie.

Lees meer: 51ste International Horn Symposium in Gent

Wake the Dragon

De laatste twee dagen van het 51e International Horn Symposium zijn voor een belangrijk deel gewijd aan de jongere generatie en aan amateurhoornisten van alle leeftijden. Het Mengal ensemble organiseert in samenwerking met de School of Arts Gent, de Vlaamse amateurmuziekorganisatie VLAMO, de International Horn Society en hoornistenverenigingen uit Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk een tweedaagse special voor hoornisten van alle speelniveaus en uit alle windstreken onder de naam “Wake the Dragon”. Op vrijdag zijn er workshops, ensembles en concerten en op zaterdag volgt de apotheose van het 51e International Horn Symposium op het Gentse Sint-Baafsplein. Tijdens een Guinness-wereldrecordpoging voor grootste hoornensemble ooit, wordt samen met de Gentse stadsbeiaard de draak op het Belfort gewekt.

Inloggen op de website

Sinds de update van deze website staat er rechtsboven een veld waar NHG leden kunnen inloggen. Momenteel is inloggen alleen nodig voor beheerders van de website (redactie en webmaster), voor gewone leden is het nog niet nodig (en ook niet mogelijk) om in te loggen! We werken aan een online versie van de NHG ledenlijst, die het voor leden eenvoudiger maakt hun eigen gegevens in te zien en te wijzigen. Als de digitale ledenlijst online gaat krijgen alle NHG leden een e-mail met hun nieuwe inloggegevens. Tot die tijd is er op deze website nog geen functionaliteit beschikbaar waarvoor ingelogd moet worden. Leden die een wijziging in hun adresgegevens willen doorgeven kunnen gebruik maken van het wijzigingsformulier.

 

Inloggen

Paxman.png