Nederlands Hoornisten Genootschap

Over het NHG

HUUB_JubileumNHG_087.jpg

Het Nederlands Hoornisten Genootschap is de vereniging van en voor alle hoornisten in Nederland (en natuurlijk ook voor hoornisten in België). Het NHG stelt zich ten doel het hoornspelen op alle niveaus te bevorderen. Om dat doel te bereiken organiseert het NHG regelmatig samenspeeldagen, masterclasses, proefspeltrainingen, kinderdagen enzovoorts. Daarnaast verschijnt vier maal per jaar het verenigingsblad Uijlenspieghel, met artikelen over het hoornspelen en interviews met interessante hoornisten.

Het NHG vierde in 2012 haar dertigjarig jubileum en is inmiddels uitgegroeid tot een vereniging met ruim 600 leden. Daaronder bevinden zich professionele hoornisten, conservatoriumstudenten en amateurmusici, van zeer jong tot zeer ervaren. Hoornisten die met passie hun muziek beoefenen zullen zich zonder meer thuis voelen bij het NHG. Juist door de mix van beroeps- en amateurspelers ontstaat er een hechte collegiale band.

Masterclasses voor gevorderde amateurs

Op zaterdag 9 maart organiseren het Nederlands Hoornisten Genootschap en het Conservatorium van Amsterdam een dag met masterclasses door Jasper de Waal en Laurens Woudenberg, voor amateurhoornisten van het hoogste niveau. We geven deze specifieke groep de gelegenheid om onder begeleiding van deze topdocenten hun hoornspel te perfectioneren. Het kan hier gaan om speltechnische zaken of juist om het behandelen van bijvoorbeeld bepaalde orkestfragmenten. Ook het omgaan met druk tijdens het spelen en bijvoorbeeld houding kunnen aan bod komen.

Omdat het niet mogelijk is iedereen individueel les te laten krijgen, zullen groepslessen en individuele lessen worden afgewisseld. Actief deelnemen is bedoeld voor amateurhoornisten (geen vakstudenten) met als richtlijn niveau D. Natuurlijk is iedereen van harte welkom om te komen luisteren naar deze masterclasses en voor zichzelf iets op te pikken!

De masterclasses vinden plaats op 9 maart, van 10.00 tot 15.00 u, in het Conservatorium van Amsterdam. Klik hier om je als deelnemer in te schrijven. Bij te grote belangstelling zal er een loting plaatsvinden, leden van het NHG hebben dan voorrang. De inschrijving is gratis voor leden. Niet leden van het NHG betalen €35,00 of worden lid van de vereniging.

Met korting naar IHS51

Om het voor hoornisten uit Nederland nog aantrekkelijker te maken om het 51ste International Horn Symposium (1 t/m 6 juli in Gent) te bezoeken, heeft de organisatie een leuke aanbieding voor NHG leden. Als je bij inschrijving aangeeft dat je lid bent van het NHG betaal je het gereduceerde tarief dat geldt voor leden van de International Horn Society. Daar bovenop geldt ook nog een “early bird” korting voor deelnemers die zich voor 15 april registreren. Voor de hele week betaal je dan nog maar €310 in plaats van €400. Dat is zeker de moeite waard! Op de website van IHS51 vind je onder Registration naast alle tarieven ook advies voor overnachtingen en maaltijden.

51ste International Horn Symposium in Gent

Van 1 t/m 6 juli 2019 vindt het jaarlijkse symposium van de International Horn Society plaats in Gent (België). Het grootste hoornfestival ter wereld is nog nooit zo dichtbij geweest, dus reserveer die week alvast in je agenda! NHG leden die willen deelnemen en interesse hebben om gezamenlijk te reizen, of misschien zelfs een NHG-ensemble te vormen, kunnen zich melden via het speciale mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De organisatie is in handen van Rik Vercruysse en Jeroen Billiet, hoorndocenten aan de School of Arts Gent. Onder het motto “moving horns” hebben zij een gevarieerd programma samengesteld. Voor elke dag is er een ander thema gekozen, dat een aanwijzing geeft over wat je zoal kunt verwachten: “From Belgium, with Love”, “Boys Boys Boys”, “Girl Power”, “The Band” en “Next Generation”. Er zijn masterclasses, workshops, lezingen en natuurlijk heel veel recitals en (lunch)concerten. Lees hieronder meer over het programma, of kijk op de website van het symposium voor alle gedetailleerde informatie.

Lees meer: 51ste International Horn Symposium in Gent

Wake the Dragon

De laatste twee dagen van het 51e International Horn Symposium zijn voor een belangrijk deel gewijd aan de jongere generatie en aan amateurhoornisten van alle leeftijden. Het Mengal ensemble organiseert in samenwerking met de School of Arts Gent, de Vlaamse amateurmuziekorganisatie VLAMO, de International Horn Society en hoornistenverenigingen uit Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk een tweedaagse special voor hoornisten van alle speelniveaus en uit alle windstreken onder de naam “Wake the Dragon”. Op vrijdag zijn er workshops, ensembles en concerten en op zaterdag volgt de apotheose van het 51e International Horn Symposium op het Gentse Sint-Baafsplein. Tijdens een Guinness-wereldrecordpoging voor grootste hoornensemble ooit, wordt samen met de Gentse stadsbeiaard de draak op het Belfort gewekt.

Inloggen op de website

Sinds de update van deze website staat er rechtsboven een veld waar NHG leden kunnen inloggen. Momenteel is inloggen alleen nodig voor beheerders van de website (redactie en webmaster), voor gewone leden is het nog niet nodig (en ook niet mogelijk) om in te loggen! We werken aan een online versie van de NHG ledenlijst, die het voor leden eenvoudiger maakt hun eigen gegevens in te zien en te wijzigen. Als de digitale ledenlijst online gaat krijgen alle NHG leden een e-mail met hun nieuwe inloggegevens. Tot die tijd is er op deze website nog geen functionaliteit beschikbaar waarvoor ingelogd moet worden. Leden die een wijziging in hun adresgegevens willen doorgeven kunnen gebruik maken van het wijzigingsformulier.

 

Inloggen

Paxman.png