Nederlands Hoornisten Genootschap

Op zaterdag 23 april a.s. vindt op het Prins Claus Conservatorium in Groningen de Hoorndag Noord-Nederland 2022 plaats. Deze dag voor amateurhoornisten en vakstudenten wordt georganiseerd door het Nederlands Hoornisten Genootschap, in samenwerking met de Muziekbond Groningen Drenthe (MGD), Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslân (OMF), het Noord Nederlands Orkest (NNO) en Stichting Keunstwurk. Deze dag staat onder leiding van Riane van Kooten, Frank Brouns en Oeds Jongsma. Medewerking wordt verleend door Frøydis Ree Wekre (masterclass), Ab Koster (masterclass), Gerben de Boer, Henk Oenema, Eric Aikema en Wim van den Haak. Wil je meedoen? Klik dan hier om je meteen in te schrijven! of lees eerst hieronder alle informatie...

Dagindeling:

09.30u aankomst en welkom in de AE-zaal
10.00-10.45u warming-up Frøydis Ree Wekre (AE-zaal)
11.00-12.30u masterclasses Frøydis Ree Wekre (AE-zaal) + Ab Koster (zaal 2.22)
12.30-13.00u lunchpauze
13.00-13.45u lunchconcert Frank Brouns + hoornoctet (AE-zaal)
14.00-15.15u samenspelgroepen
15.30-16.30u samenspelgroepen
17.00u afsluitend concert deelnemers en docenten (AE-zaal)

De masterclasses worden gehouden in twee parallelle sessies waarbij de niet actieve deelnemers luisteraar zijn bij de openbare les die wordt gegeven door de beide masters aan degenen die voorspelen (actieve deelnemers). Op het inschrijfformulier kun je aangeven of je actief wilt deelnemen (voorspelen), pianobegeleiding is aanwezig.

Het lunchconcert wordt verzorgd door Frank Brouns (hoorn) en Marja Tiggelman (piano) plus een hoornoctet bestaande uit leden van het Noord Nederlands Orkest, de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso en studenten van het Prins Claus Conservatorium. Op het programma staat o.a. Colloquy voor 8 hoorns op. 67a van Jan Koetsier.

Voor NHG-leden is deelname gratis, voor niet-leden bedragen de kosten € 20. Indicatie voor het toegangsniveau is: B diploma Hafabra of spelend op dat niveau. Inschrijven kan t/m 23 maart met het online inschrijfformulier. Als je meer wil weten over deze hoorndag kun je een e-mail sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Inloggen

Andreas-Jungwirth.png