Nederlands Hoornisten Genootschap

Op zaterdag 14 mei 2022 organiseert het Nederlands Hoornisten Genootschap een regionale hoorndag in Tilburg. De hoorndag is toegankelijk voor hoornisten van alle speelniveaus: van beginners tot (ver)gevorderden.

Deze hoorndag wordt georganiseerd door de rayonagenten van “regio zuid” (Jan van den Eijnden, Sep Otten en Chrit van Rijt ) in samenwerking met de hoorndocenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten: Hans van der Zanden, Fréderick Franssen en Jan van den Eijnden). De hoorndag vindt plaats op 14 mei in het gebouw van Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Dit is een fantastische locatie voor een hoorndag, die goed bereikbaar is vanuit Noord-Brabant, (Nederlands) Limburg, Zeeland én vanuit Vlaanderen. Uiteraard zijn ook hoornisten uit andere provincies welkom (maar die moeten wat langer reizen).

Leden van het NHG kunnen gratis deelnemen aan de hoorndag, niet-leden betalen € 20,00 inschrijfgeld. Klik hier om je aan te melden, of lees hieronder meer informatie.

Het programma voor de hoorndag ziet er als volgt uit (wijzigingen voorbehouden):

9.30u Kennismaking en welkom in de Conservatoriumzaal
09.45-11.00u Samenspel in groepen (per niveau)
11.00u pauze
11.15-12.15u Samenspel in groepen (per niveau)
12.15u pauze
12.45-14.00u Lunchconcert: Fréderick Franssen, Hans van der Zanden en hoornstudenten
  Demonstratie Masterclass door Fréderick Franssen en Hans van der Zanden
  Presentatie: Onderhoud van de hoorn door Klaus Fehr
14.00u pauze
14.15u Samenspel in groepen (per niveau) – generale repetitie
15.30u Afsluitende presentatie door alle deelnemende hoornisten
16.30u Einde

Bij dit evenement wordt samengewerkt met Orkest Zuid. Alle deelnemers aan de hoorndag krijgen één gratis ticket om het concert van dit orkest bij te wonen op zaterdag 18 juni 2022, om 20.15 u in Muziekgebouw Eindhoven. Dan worden twee werken van Richard Strauss uitgevoerd: Hoornconcert No. 1 met Jasper de Waal als solist en ‘Eine Alpensinfonie’.

Belangrijk
Alle deelnemers dienen hoorn in F te kunnen lezen.
Inschrijven kan tot uiterlijk 1 mei via deze website.
Heb je vragen over de hoorndag in Tilburg? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Inloggen

Andreas-Jungwirth.png