Nederlands Hoornisten Genootschap

The Royal Canadian Regiment is een onderdeel van het Canadese leger, met een eigen muziekkorps: the Royal Canadian Regimental Band. Dit orkest heeft veel opgetreden in Canada, maar ook ver daarbuiten, onder andere op de taptoe in Delft. In de jaren 1950-1960 maakten veel Nederlandse muzikanten deel uit van the Royal Canadian Regimental Band en na de beëindiging van hun dienstverband bleven zij vaak in Canada wonen.

Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog maakte the Royal Canadian Regiment deel uit van het geallieerde bevrijdingsleger, als onderdeel van het Eerste Canadese leger. Hun laatste grote gevecht leverden ze bij Apeldoorn. Bij gelegenheid van de herdenking van 75 jaar bevrijding heeft Reinier van den Berg de CD “The Maple Leaf Forever” samengesteld met muziek van the Royal Canadian Regimental Band, als eerbetoon aan de Canadese bevrijders en aan de Nederlandse musici die in the Royal Canadian Regimental Band speelden.

De meeste feestelijke herdenkingen van 75 jaar bevrijding kunnen helaas niet doorgaan, maar dankzij deze CD komen de Canadese bevrijders toch naar Nederland! De CD kan via het bestelformulier op deze website bij Reinier van den Berg besteld worden. De CD's kosten €15,00 per stuk en een deel van dit bedrag is een donatie aan het NHG.

 

Inloggen

Andreas-Jungwirth.png