Nederlands Hoornisten Genootschap

Over het NHG

PETER_JubileumNHG_198.jpg

Het Nederlands Hoornisten Genootschap is de vereniging van en voor alle hoornisten in Nederland (en natuurlijk ook voor hoornisten in Belgiƫ). Het NHG stelt zich ten doel het hoornspelen op alle niveaus te bevorderen. Om dat doel te bereiken organiseert het NHG regelmatig samenspeeldagen, masterclasses, proefspeltrainingen, kinderdagen enzovoorts. Daarnaast verschijnt vier maal per jaar het verenigingsblad Uijlenspieghel, met artikelen over het hoornspelen en interviews met interessante hoornisten.

Het NHG werd in 1982 opgericht door enkele bevlogen beroepshoornisten en is inmiddels uitgegroeid tot een vereniging met ruim 500 leden. Daaronder bevinden zich professionele hoornisten, conservatoriumstudenten en amateurmusici, van zeer jong tot zeer ervaren. Hoornisten die met passie hun muziek beoefenen zullen zich zonder meer thuis voelen bij het NHG. Juist door de mix van beroeps- en amateurspelers ontstaat er een hechte collegiale band.

Uijlenspieghel april 2020

Begin april valt er weer een nieuwe editie van Uijlenspieghel bij al onze leden in de brievenbus. In deze editie staan verschillende aankondigingen van evenementen, die door de maatregelen in verband met het COVID-19 virus helaas niet door kunnen gaan. Deze Uijlenspieghel was op 13 maart klaar om naar de drukker te gaan en toen was het nog niet duidelijk hoe lang de maatregelen zouden gaan duren. Daarom hebben we besloten om alle aankondigingen in deze editie gewoon te publiceren. Ook als de evenementen niet doorgaan kunnen deze artikelen interessant zijn om te lezen. Meer informatie over uitgestelde of afgelastte evenementen is te vinden op de betreffende websites.

UITGESTELD - ABschied, op 25 april in Den Haag

Vanwege de maatregelen tegen de verspreiding van het COVID-19 virus is de hoorndag met Ab Koster op 25 april helaas tot nader order uitgesteld.

AFGELAST - Samenspeeldag en masterclass OrkestZuid, 16 mei 2020

Vanwege de maatregelen tegen de verspreiding van het COVID-19 virus gaat de hoorndag die OrkestZuid samen met het NHG zou organiseren op zaterdag 16 mei helaas niet door.

Onderzoek naar ademsteun

Rineke Baas, derdejaars bachelor studente bewegingswetenschappen en amateurhoorniste, onderzoekt in haar afstudeeronderzoek wat ademsteun precies is, om vervolgens te kunnen kijken hoe ademsteun objectief gemeten kan worden. Een deel van het onderzoek bestaat uit vragen aan experts uit het werkveld (wetenschappers, artsen, therapeuten en zangers/blazers), via de Delphi methode. De vragenlijsten worden begin 2020 verstuurd en de gegevens worden volledig anoniem verwerkt. Het invullen ervan zal ongeveer 10-15 minuten bedragen. Rineke is op zoek naar professionele houtblazers en koperblazers die deze vragen willen beantwoorden. Om het nog wat aantrekkelijker te maken worden onder de deelnemers drie cadeaubonnen verloot. Interesse? Stuur een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Inloggen op de website

Sinds de update van deze website staat er rechtsboven een veld waar NHG leden kunnen inloggen. Momenteel is inloggen alleen nodig voor beheerders van de website (redactie en webmaster), voor gewone leden is het nog niet nodig (en ook niet mogelijk) om in te loggen! We werken aan een online versie van de NHG ledenlijst, die het voor leden eenvoudiger maakt hun eigen gegevens in te zien en te wijzigen. Als de digitale ledenlijst online gaat krijgen alle NHG leden een e-mail met hun nieuwe inloggegevens. Tot die tijd is er op deze website nog geen functionaliteit beschikbaar waarvoor ingelogd moet worden. Leden die een wijziging in hun adresgegevens willen doorgeven kunnen gebruik maken van het wijzigingsformulier.

 

Inloggen

Ricco-Kuehn.png