Nederlands Hoornisten Genootschap

PETER_JubileumNHG_167.jpg

Het Nederlands Hoornisten Genootschap is de vereniging van en voor alle hoornisten in Nederland (en natuurlijk ook voor hoornisten in België). Het NHG stelt zich ten doel het hoornspelen op alle niveaus te bevorderen. Om dat doel te bereiken organiseert het NHG regelmatig samenspeeldagen, masterclasses, proefspeltrainingen, kinderdagen enzovoorts. Daarnaast verschijnt vier maal per jaar het verenigingsblad Uijlenspieghel, met artikelen over het hoornspelen en interviews met interessante hoornisten.

Het NHG werd in 1982 opgericht door enkele bevlogen beroepshoornisten en is inmiddels uitgegroeid tot een vereniging met ruim 450 leden. Daaronder bevinden zich professionele hoornisten, conservatoriumstudenten en amateurmusici, van zeer jong tot zeer ervaren. Hoornisten die met passie hun muziek beoefenen zullen zich zonder meer thuis voelen bij het NHG. Juist door de mix van beroeps- en amateurspelers ontstaat er een hechte collegiale band.

In 2022 bestaat het NHG 40 jaar, dus het is weer tijd voor een feestje. Met het 25-jarig en 30-jarig bestaan hadden we festivals in het Muziekgebouw aan ‘t IJ en deze keer hebben we de Philharmonie in Haarlem (jawel bekend van Maestro) kunnen boeken. Maar het is geen feestje zonder een mooie invulling van die dagen. Daar wordt op dit moment achter de schermen hard aan gewerkt. We zijn erg blij dat we voor 27 mei de VIENNA HORNS hebben bevestigd. Voor 28 mei zijn er al veel plannen gemaakt voor lezingen, masterclasses en concerten, maar die zijn nog niet definitief bevestigd. Hieronder lees je het laatste nieuws over HOORN!

In 2022, the Dutch Horn Society (“Nederlands Hoornisten Genootschap”) celebrate their 40 year anniversary! The 25 and 30 year anniversaries were celebrated with horn festivals in the “Muziekgebouw aan ‘t IJ” in Amsterdam. This time we have chosen for the beautiful Philharmonie in Haarlem.

The program for the HOORN! festival is still being prepared, but we can already announce the opening concert on May 27, by VIENNA HORNS. On May 28 there will be lectures, master classes and concerts. More details will be announced on this page.

Op zaterdag 12 maart 2022 organiseert het Nederlands Hoornisten Genootschap een hoorndag in Oost-Nederland. Deze dag vindt plaats in Amphion Muziekschool, Bizetlaan 1 te Doetinchem. We willen beginnen om 10.00 uur en van 15.30 uur tot (ongeveer) 16.30 uur is het slotconcert.Wil je meedoen? Klik dan hier om je meteen in te schrijven! of lees eerst hieronder alle informatie...

Op zaterdag 2 april organiseert het NHG een hoorndag voor alle hoornisten uit de regio “West” (Utrecht, Noord- en Zuid-Holland, Flevoland). Deze hoorndag vindt plaats in Muziekhuis Utrecht – Loevenhoutsedijk 301, 3552XE Utrecht – en duurt van 9.30 uur tot 16.30 uur. Wil je meedoen? Klik dan hier om je meteen in te schrijven! of lees eerst hieronder alle informatie...

Op zaterdag 23 april a.s. vindt op het Prins Claus Conservatorium in Groningen de Hoorndag Noord-Nederland 2022 plaats. Deze dag voor amateurhoornisten en vakstudenten wordt georganiseerd door het Nederlands Hoornisten Genootschap, in samenwerking met de Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslân (OMF), Muziekbond Groningen Drenthe (MGD), Keunstwurk en het Prins Claus Conservatorium. Wil je meedoen? Klik dan hier om je meteen in te schrijven! of lees eerst hieronder alle informatie...

De regionale hoorndag die het Nederlands Hoornisten Genootschap samen met Fontys Hogeschool voor de Kunsten gepland had voor zaterdag 20 november 2021 in Tilburg is voorlopig uitgesteld. Vanwege de nieuwe, strengere corona maatregelen van de overheid, is Fontys genoodzaakt om alle evenementen die niet strikt noodzakelijk zijn voor het onderwijs uit te stellen. Daarom kan de hoorndag voorlopig niet doorgaan. Als er weer meer mogelijk wordt, zullen we samen met de hoorndocenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten een nieuwe datum plannen en die via deze website aankondigen.

 

Inloggen

Andreas-Jungwirth.png