Nederlands Hoornisten Genootschap

Over het NHG

IMG_7898@1_2_1.jpg

Het Nederlands Hoornisten Genootschap is de vereniging van en voor alle hoornisten in Nederland (en natuurlijk ook voor hoornisten in België). Het NHG stelt zich ten doel het hoornspelen op alle niveaus te bevorderen. Om dat doel te bereiken organiseert het NHG regelmatig samenspeeldagen, masterclasses, proefspeltrainingen, kinderdagen enzovoorts. Daarnaast verschijnt vier maal per jaar het verenigingsblad Uijlenspieghel, met artikelen over het hoornspelen en interviews met interessante hoornisten.

Het NHG werd in 1982 opgericht door enkele bevlogen beroepshoornisten en is inmiddels uitgegroeid tot een vereniging met ruim 500 leden. Daaronder bevinden zich professionele hoornisten, conservatoriumstudenten en amateurmusici, van zeer jong tot zeer ervaren. Hoornisten die met passie hun muziek beoefenen zullen zich zonder meer thuis voelen bij het NHG. Juist door de mix van beroeps- en amateurspelers ontstaat er een hechte collegiale band.

E-mail bombardement NHG hoornagenda

Op maandag 25 januari heb ik voor het eerst sinds lange tijd weer een NHG hoornagenda verstuurd via e-mail. Helaas zat er een klein foutje in het programma dat ik gebruik om de gewenste versie van de hoornagenda naar de abonnees te sturen. Het ontbreken van twee simpele haakjes in de code zorgde ervoor dat bijna alle abonnees het mailtje meer dan eens in hun mailbox kregen. In het ergste geval kreeg je 14 dezelfde mailtjes. Het foutje is gevonden en opgelost, dus de volgende keer gaat het beter. Mijn excuses voor het ongemak!!

Chrit van Rijt (webmaster / beheerder hoornagenda)

Online hoornistenborrel, 27 januari

Tijdens de corona lockdown organiseert het NHG regelmatig online evenementen voor haar leden. De eerste online hoornsessie vond plaats op 19 december. Onder leiding van René Pagen werkten we aan de inspeeloefeningen van Markus Maskuniitty. De video's waarin René uitleg geeft over deze oefeningen kun je nog steeds bekijken op deze website.

Omdat alle deelnemers erg enthousiast waren zijn we van plan om meer online sessies te organiseren waaraan onze leden op een of andere manier actief kunnen deelnemen. Naast deze “technische” hoornsessies willen we onze leden ook de ruimte geven om met mede-hoornisten van gedachten te wisselen over alles wat hen bezighoudt. Daarom heeft het bestuur besloten om in 2021 elke laatste woensdag van de maand een online “hoornistenborrel” te organiseren. We zetten op die avond de NHG Zoom meeting open en iedereen die dat wil kan even aanschuiven. Voor een hapje of een drankje mag je zelf zorgen!

De eerste online hoornistenborrel is op woensdag 27 januari, van 20.00 tot 21.00 u. De link naar de Zoom meeting wordt uiterlijk woensdagmiddag op deze plek gepubliceerd.

 

Uitnodiging algemene ledenvergadering NHG

Hiermee nodigt het bestuur van het Nederlands Hoornisten Genootschap alle leden uit voor de algemene ledenvergadering op woensdag 14 april om 20.00 uur.

Vanwege de Coronamaatregelen zal deze vergadering via Zoom plaats vinden. Nadat u zich via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. heeft aangemeld ontvangt u enkele dagen voor de vergadering de stukken en de link om in te loggen.

De positie van voorzitter komt vacant. Het bestuur draagt een nieuwe kandidaat voor. Meer informatie volgt binnenkort via deze website.

Ward Assmann
voorzitter NHG

Wie doet er mee? Online hoornsessie met René Pagen, op zaterdag 19 december van 10.30-12.00 uur

In deze lastige COVID-periode missen velen van ons het samenspelen met anderen. Ook is het lastig om gemotiveerd te blijven studeren, omdat een doel ontbreekt. Hoe kunnen we binnen alle regels toch samen spelen? Online!

Tijdens de COVID lockdown hebben verschillende hoorndocenten gebruik gemaakt van online meetings om toch met hun hoornklas te kunnen “samenspelen”. In navolging daarvan organiseert het NHG op zaterdag 19 december van 10.30 tot 12.00 uur een online samenspeelochtend, waar iedereen vanuit zijn eigen studeerkamer aan mee kan doen. We maken er een hoornfeestje van. De sessie wordt geleid door René Pagen, solohoornist van het Residentieorkest.

Meedoen?

Alle leden van het NHG kunnen meedoen, ongeacht het spelniveau! Je logt in, je ziet de overige deelnemers. René heeft zijn microfoon aan staan. Je zet je eigen microfoon uit. Je kunt dus helemaal vrijuit spelen.

Aanmelden kan tot en met 12 december, via een mailtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hieronder lees je alle details over hoe je je goed kunt voorbereiden op de online hoornsessie.

Lees meer: Wie doet er mee? Online hoornsessie met René Pagen, op zaterdag 19 december van 10.30-12.00 uur

Inloggen op de website

Sinds de update van deze website staat er rechtsboven een veld waar NHG leden kunnen inloggen. Momenteel is inloggen alleen nodig voor beheerders van de website (redactie en webmaster), voor gewone leden is het nog niet nodig (en ook niet mogelijk) om in te loggen! We werken aan een online versie van de NHG ledenlijst, die het voor leden eenvoudiger maakt hun eigen gegevens in te zien en te wijzigen. Als de digitale ledenlijst online gaat krijgen alle NHG leden een e-mail met hun nieuwe inloggegevens. Tot die tijd is er op deze website nog geen functionaliteit beschikbaar waarvoor ingelogd moet worden. Leden die een wijziging in hun adresgegevens willen doorgeven kunnen gebruik maken van het wijzigingsformulier.

 

Inloggen

Ricco-Kuehn.png