Nederlands Hoornisten Genootschap

PETER_JubileumNHG_024.jpg

Het Nederlands Hoornisten Genootschap is de vereniging van en voor alle hoornisten in Nederland (en natuurlijk ook voor hoornisten in België). Het NHG stelt zich ten doel het hoornspelen op alle niveaus te bevorderen. Om dat doel te bereiken organiseert het NHG regelmatig samenspeeldagen, masterclasses, proefspeltrainingen, kinderdagen enzovoorts. Daarnaast verschijnt vier maal per jaar het verenigingsblad Uijlenspieghel, met artikelen over het hoornspelen en interviews met interessante hoornisten.

Het NHG werd in 1982 opgericht door enkele bevlogen beroepshoornisten en is inmiddels uitgegroeid tot een vereniging met ruim 450 leden. Daaronder bevinden zich professionele hoornisten, conservatoriumstudenten en amateurmusici, van zeer jong tot zeer ervaren. Hoornisten die met passie hun muziek beoefenen zullen zich zonder meer thuis voelen bij het NHG. Juist door de mix van beroeps- en amateurspelers ontstaat er een hechte collegiale band.

In deze lastige COVID-periode missen velen van ons het samenspelen met anderen. Ook is het lastig om gemotiveerd te blijven studeren, omdat een doel ontbreekt. Hoe kunnen we binnen alle regels toch samen spelen? Online!

Het NHG organiseerde in december een online samenspeelochtend, waar iedereen vanuit zijn eigen studeerkamer aan mee kon doen. Tijdens deze sessie werd gezamenlijk onder leiding van René Pagen, solohoornist van het Residentieorkest, een serie oefeningen doorlopen. Op veler verzoek werd deze hoornsessie in februari herhaald. Aan beide sessies deden ruim 20 hoornisten mee, die na afloop zonder uitzondering heel enthousiast waren.

René Pagen was zelf net zo enthousiast en stelde daarom voor om een derde online hoornsessie te organiseren. Deze hoornsessie gaat plaatsvinden op zondag 11 april, van 10.30 tot 12.00 uur.

Meedoen?

Alle leden van het NHG kunnen (gratis) meedoen, ongeacht het spelniveau! Niet leden betalen €7,50. Je logt in, je ziet de overige deelnemers. René heeft zijn microfoon aan staan. Je zet je eigen microfoon uit. Je kunt dus helemaal vrijuit spelen.

Aanmelden kan tot en met vrijdag 9 februari, via een mailtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hieronder lees je alle details over hoe je je goed kunt voorbereiden op de online hoornsessie.

Het bestuur van het Nederlands Hoornisten Genootschap nodigt alle leden uit voor de algemene ledenvergadering op woensdag 14 april om 20.00 uur.

Vanwege de coronamaatregelen zal deze vergadering via Zoom plaats vinden. Nadat u zich via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. heeft aangemeld, ontvangt u enkele dagen voor de vergadering de stukken en de link om in te loggen.

Naast een terugblik op het afgelopen verenigingsjaar, is het belangrijkste agendapunt dat de positie van voorzitter vacant is. Het bestuur draagt Mees Vos voor als nieuwe voorzitter. In de Uijlenspieghel die begin april verschijnt stelt Mees zich voor, in een tweegesprek met onze scheidende voorzitter Ward Assmann.

In deze lastige COVID-periode missen velen van ons het samenspelen met anderen. Ook is het lastig om gemotiveerd te blijven studeren, omdat een doel ontbreekt. Hoe kunnen we binnen alle regels toch samen spelen? Online!

Op zaterdag 19 december van 10.30 tot 12.00 uur organiseerde het NHG een online samenspeelochtend, waar iedereen vanuit zijn eigen studeerkamer aan mee kon doen. Tijdens deze sessie waar rond de 20 deelnemers aan meededen werd gezamenlijk onder leiding van René Pagen, solohoornist van het Residentieorkest, een serie oefeningen doorlopen.

Op veler verzoek organiseren we dit nogmaals op 6 februari 2021, wederom van 10.30-12.00 uur.

Meedoen?

Alle leden van het NHG kunnen (gratis) meedoen, ongeacht het spelniveau! Niet leden betalen €7,50. Je logt in, je ziet de overige deelnemers. René heeft zijn microfoon aan staan. Je zet je eigen microfoon uit. Je kunt dus helemaal vrijuit spelen.

Aanmelden kan tot en met 4 februari, via een mailtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hieronder lees je alle details over hoe je je goed kunt voorbereiden op de online hoornsessie.

Het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht heeft een vacature voor een 1e/3e hoornist. De eerste auditieronde is op donderdag 22 april, de twee ronde is op vrijdag 23 april. Kijk voor meer informatie op: werkenbijdefensie.nl/vacatures.

Het orkest van schouwburg De Munt in Brussel houdt op 31 mei 2021 audities voor tweede en vierde hoorn. Kandidaten kunnen zich voor 25 maart inschrijven via www.demunt.be/audities of via een e-mail aan Alexandra Dufour (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Sinds de update van deze website staat er rechtsboven een veld waar NHG leden kunnen inloggen. Momenteel is inloggen alleen nodig voor beheerders van de website (redactie en webmaster), voor gewone leden is het nog niet nodig (en ook niet mogelijk) om in te loggen! We werken aan een online versie van de NHG ledenlijst, die het voor leden eenvoudiger maakt hun eigen gegevens in te zien en te wijzigen. Als de digitale ledenlijst online gaat krijgen alle NHG leden een e-mail met hun nieuwe inloggegevens. Tot die tijd is er op deze website nog geen functionaliteit beschikbaar waarvoor ingelogd moet worden. Leden die een wijziging in hun adresgegevens willen doorgeven kunnen gebruik maken van het wijzigingsformulier.

 

Inloggen

Andreas-Jungwirth.png