Nederlands Hoornisten Genootschap

Over het NHG

PETER_JubileumNHG_195.jpg

Het Nederlands Hoornisten Genootschap is de vereniging van en voor alle hoornisten in Nederland (en natuurlijk ook voor hoornisten in België). Het NHG stelt zich ten doel het hoornspelen op alle niveaus te bevorderen. Om dat doel te bereiken organiseert het NHG regelmatig samenspeeldagen, masterclasses, proefspeltrainingen, kinderdagen enzovoorts. Daarnaast verschijnt vier maal per jaar het verenigingsblad Uijlenspieghel, met artikelen over het hoornspelen en interviews met interessante hoornisten.

Het NHG werd in 1982 opgericht door enkele bevlogen beroepshoornisten en is inmiddels uitgegroeid tot een vereniging met ruim 500 leden. Daaronder bevinden zich professionele hoornisten, conservatoriumstudenten en amateurmusici, van zeer jong tot zeer ervaren. Hoornisten die met passie hun muziek beoefenen zullen zich zonder meer thuis voelen bij het NHG. Juist door de mix van beroeps- en amateurspelers ontstaat er een hechte collegiale band.

The Maple Leaf Forever

The Royal Canadian Regiment is een onderdeel van het Canadese leger, met een eigen muziekkorps: the Royal Canadian Regimental Band. Dit orkest heeft veel opgetreden in Canada, maar ook ver daarbuiten, onder andere op de taptoe in Delft. In de jaren 1950-1960 maakten veel Nederlandse muzikanten deel uit van the Royal Canadian Regimental Band en na de beëindiging van hun dienstverband bleven zij vaak in Canada wonen.

Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog maakte the Royal Canadian Regiment deel uit van het geallieerde bevrijdingsleger, als onderdeel van het Eerste Canadese leger. Hun laatste grote gevecht leverden ze bij Apeldoorn. Bij gelegenheid van de herdenking van 75 jaar bevrijding heeft Reinier van den Berg de CD “The Maple Leaf Forever” samengesteld met muziek van the Royal Canadian Regimental Band, als eerbetoon aan de Canadese bevrijders en aan de Nederlandse musici die in the Royal Canadian Regimental Band speelden.

De meeste feestelijke herdenkingen van 75 jaar bevrijding kunnen helaas niet doorgaan, maar dankzij deze CD komen de Canadese bevrijders toch naar Nederland! De CD kan via het bestelformulier op deze website bij Reinier van den Berg besteld worden. De CD's kosten €15,00 per stuk en een deel van dit bedrag is een donatie aan het NHG.

Onderzoek naar ademsteun

Rineke Baas, derdejaars bachelor studente bewegingswetenschappen en amateurhoorniste, onderzoekt in haar afstudeeronderzoek wat ademsteun precies is, om vervolgens te kunnen kijken hoe ademsteun objectief gemeten kan worden. Een deel van het onderzoek bestaat uit vragen aan experts uit het werkveld (wetenschappers, artsen, therapeuten en zangers/blazers), via de Delphi methode. De vragenlijsten worden begin 2020 verstuurd en de gegevens worden volledig anoniem verwerkt. Het invullen ervan zal ongeveer 10-15 minuten bedragen. Rineke is op zoek naar professionele houtblazers en koperblazers die deze vragen willen beantwoorden. Om het nog wat aantrekkelijker te maken worden onder de deelnemers drie cadeaubonnen verloot. Interesse? Stuur een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Inloggen op de website

Sinds de update van deze website staat er rechtsboven een veld waar NHG leden kunnen inloggen. Momenteel is inloggen alleen nodig voor beheerders van de website (redactie en webmaster), voor gewone leden is het nog niet nodig (en ook niet mogelijk) om in te loggen! We werken aan een online versie van de NHG ledenlijst, die het voor leden eenvoudiger maakt hun eigen gegevens in te zien en te wijzigen. Als de digitale ledenlijst online gaat krijgen alle NHG leden een e-mail met hun nieuwe inloggegevens. Tot die tijd is er op deze website nog geen functionaliteit beschikbaar waarvoor ingelogd moet worden. Leden die een wijziging in hun adresgegevens willen doorgeven kunnen gebruik maken van het wijzigingsformulier.

 

Inloggen

Ricco-Kuehn.png